Verslagen

Verslag 12-15 juli 2012

Donderdag: om 13:00 in de auto + kar over de A1 richting Duitse grens. Alex wacht bij de Shell op ons.
Beetje zon, bij Oldenzaal begint het te regenen. Veel vrachtverkeer op de weg.

20120712-144853.jpg

Lekker geslapen. Rustig ontbijten, want de eerste training is pas om 10:48.
Regen, regen, regen…
Talentcup traint 1:57,3 tot 2:08,1 in de regen.
Volgende training is ONK Dutch Superbikes. Stadsgenoot Murad Atati traint 2:02,1. De snelste tijd is voor Kevin Valk in 1:47,9. Alex Ott traint laatste als 2:12. Het regent nog steeds. Dat gaat ook niet meer veranderen vandaag of morgen…. Of zondag… 😉

Nu training supercup 1000. Jan de Boer (pitgenoot ;)) rijdt met 1:55,4 de snelste tijd. Het spettert een beetje (ipv stortregen), baan is natuurlijk nog wel nat.
Langzaamste tijd voor Henk Speelman in 2:20,0.

Dutch Supersport ONK is de volgende.
Leon Bovee rijdt 1.51,2. Laatste tijd 2:06,5.

Om 10:48 Supercup 600.
Regen. Ik rijd 2:04, Alex 2:01. Stephan ook.
Ik wilde opbouwen en ik had veel vertrouwen. Toen zat ik vast achter chrissiefummi. Ik merkte dat ik harder kon, maar durfde niet langsop te gaan. Besloot toen door de pitstraat te rijden, maar bij buitenkomst was de sessie al over. Maar met goed gevoel naar de kwalificatie (om 16:18 vanmiddag).
In de tussentijd een beetje poetsen, nakijken, rusten, eten.

20120713-111650.jpg

Kwalificatie 16:18
Droog, dus droogweer banden. Lijnen zijn nog nat. Het is even zoeken naar de juiste lijnen. Tempo ligt gelijk hoog. Ik zie op het pitbord dat ik in de top 15 sta. Ik probeer nog extra aan te zetten. Ik vind het lastig om de snelle bochten combinatie in hoog tempo te nemen. Ik zie dat m’n positie verslechterd. Ik zet nog een keer aan en zie dat ik weer in de top 15 sta. Dan rijd ik naar een andere rijder. Ik besluit de pitstraat in te gaan om even wat te drinken. Bij uitrijden heb ik niet veel tijd meer en lukt het me niet om een snelle ronde neer te zetten.
Resultaat p18 in 1:40,7. Alex p16 in 1:40,2. Stephan p3 in 1:37,0. Rob Hartog kwalificeert als eerste met 1:35,5.

’s avonds een lekkere BBq. Klein zonnetje. Weer valt niet tegen. Het regent niet meer. Morgen kwalificatie 2 en race 1.

20120713-221115.jpg

Zaterdag. Regent pijpenstelen. Na een goede nachtrust en lekker ontbijt rond 09:00 naar de baan.
Kopje koffie en banden wisselen, want vandaag lijkt het niet droog te worden.

20120714-095356.jpg

2e kwalificatie om 11:11. De beste-q is voor de startplaats van de race van zaterdag én die van zondag.
De baan lijkt nat, zodra we de baan oprijden is het grotendeels al droog. Ik besluit weer naar binnen te gaan en een droog achterwiel er in te zetten. Jan geeft me nog een waardevolle tip: rustig aan rijden, de band was koud (niet in de warmers geweest). Bijna iedereen komt binnen om te wisselen. Alex wisselt in eerste instantie niet (blijft binnen), maar verandert na een paar minuten van gedachten hoor ik later.
(Uiteindelijk rijdt hij geen volle q2 ronde.)
Ik kom lekker in m’n ritme en zie P4 op het bord staan dat Arjan voor me omhoog houdt. Ik zet nog een keer aan en bij doorkomst zie ik P2 staan. Ik besluit dat het genoeg is en ik ga naar binnen, ook om mijn voorband te sparen (nog natweerband).
Uiteindelijk is de kwalificatie van vrijdag voor iedereen het snelste. Ik start dus op plek 18.

Tussen de middag rommelen in en om de pitbox. Tosti’s eten. Tukkie doen. Motor klaarmaken voor de race. Grote onduidelijkheid of het nat of droog moet worden. Dan regent het weer, dan weer klein zonnetje. Keuze valt uiteindelijk op droog.

Jan rijdt een mooie 5e plek in de 1000. Netjes.

Race ca. 18:00 in verband met uitloop andere races. 12 rondes.
Met de start ben ik goed weg. Ik zit een beetje vast in een groepje. Ik merk dat het hier en daar wat nat en glad is. Ik zie wat bekende snelle rijders voor me. Ik probeer aan te haken. Ik stuit op een andere rijder: Hanco Adriaanse. Ik kom hem niet voorbij, maar na een ronde of twee lukt het wel. Na het inhalen van Hanco komen er twee andere rijders mij voorbij. Ik lig dan op plek 14, maar zie Rob Hartog in het grind liggen en weer dat ik p13 heb.
Op het pitbord zie ik ook dat een achtervolger snel nadert. In de 1na laatste ronde komt hij me voorbij. Ik probeer aan te haken, maar het tempo is te hoog. Ik finish als 14e, 2 punten.
Tevreden! Meer zat er niet in.
Alex wordt 17e. Stephan netjes 2e!
5-1. 😉

Samen eten. Rond 23:00 weer bij het hotel. Morgen nog een drukke leuke dag en dan weer op huis aan.

Zondag, dag 3.
Bij aankomst zien we dat de baan droog is. Ondanks de slechte weersverwachting schijnt er een mager zonnetje. Ik besluit met de banden van gister de warming up te rijden.
Alhoewel we dat niet hadden afgesproken is Jeannette aan het pitborden (nieuw werkwoord). Ook al ben ik niet echt gefocust op een snelle ronde, ik probeer onder de 1:40 te komen.
In een van de laatste ronden word ik ingehaald door een snelle rijder en ik pik aan. Resultaat een lager veertiger.
Ik heb niet in de gaten dat de training is afgelopen en rij een rondje solo.

Dan is het wachten op race 2. We nemen maar weer een tosti. 🙂

De wedstrijd. Begint door allerlei rode vlaggen in andere wedstrijden ruim een half uur later en wordt ingekort van 14 naar 10 ronden. #%$£%#¥*
Als het rode licht uitgaat ben ik goed weg en ik zie dat iedereen naar links gaat. Ik ga naar rechts en schiet langs de groep op naar voren toe. Snel word ik door harder rijdende coureurs ingehaald. Bij de eerste doorkomst lig ik op p12. Er wordt veel harder gereden dan gister en het lukt me niet om m’n plek te behouden of verbeteren.
Ik probeer te counteren, helaas zonder positief resultaat en eindig de race op de 15e plek met een snelste tijd van 1:38,1. Vandaag een punt. Ben tevreden.
Alex 21e. Stephan 4e.

Overall: meer dan tevreden over het weekend. Neem 3 punten mee naar huis voor het kampioenschap (totaal 6 tot op heden dit jaar). Twee keer van Alex gewonnen. Jammer dat Victor er niet bij was. Gezellig met Alex, Arjan en Agnes en de rest. Volgend jaar weer!

Nu onderweg naar huis!

20120715-203855.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.