Verslagen

Verslag 4 mei 2013

Kwalificatie SuperCup 1000 A 09:36
De eerste race van het jaar. Gisteren lekker getraind. Het is lekker raceweer. Geen regen. Ca. 15 graden. Nog redelijk fris.

20130504-093952.jpg
Ik rijd met m’n oude banden. In de laatste paar ronden word ik opgehouden en kan geen snellere tijd zetten dan 1.50, maar ik ben tevreden.

2e kwalificatie
Voor deze kwalificatie zet ik er een nieuwe set banden onder. Ik rij met Dunlop slicks. Bij het naar buiten gaan gaat de motor in storing. Ik kom naar binnen en reset de traction control, daarmee lijkt het probleem opgelost. Dan rij ik een 1.49 blank. Het lukt niet om een hoge 48-er te rijden en besluit om naar binnen te gaan.
Nu weten we waar we staan in het veld, ambitieniveau voor top 15 is waarschijnlijk te hoog gegrepen aangezien de eerste 16 racers 1.46 rijden. 1.46 is mijn ultieme doel voor het jaar.
Ik staat uiteindelijk als 22e op de grid. De pole position wordt ingenomen door Nigel Walraven, gastrijder uit de EK superstock met 1,40,7.

De race
Ik ben niet superzenuwachtig, maar prettig gespannen. Het is afwachten hoe de R1 start. Ik heb nog niet eerder gestart in een wedstrijd met deze nieuwe motor.
Mijn start is uitermate goed. Ik kom rondom de 10e plek door de eerste bochtencombinatie het rechte stuk op. Ik kan het tempo goed volgen. Word ingehaald door wat snellere rijders en probeer hierbij aan te pikken.
Ik zie m’n rondetijden zakken en verbeter per ronde m’n PR. Halverwege de race haal ik mijn jaardoelstelling: een 46’er. Tijdens de race maken een paar rijders voor me wat foutjes waar ik van kan profiteren. In de laatste ronde kruip ik in het achterwiel van Niels Jansen, waarbij er twee plekken zijn waar ik sneller ben dan hij. Mijn strategie is om hem in de laatste ronde op één van die plekken in te halen en daardoor nog een plaats op te schuiven.
Gevoelsmatig 😉 zet ik de motor er in de Stekkenwal  hard tussen, maar helaas staat de motor in de verkeerde versnelling. Hierdoor komt Niels bij het uitkomen van de bocht weer langszij en ik weet dat er nog 1 kans is: Ramshoek. Ik moet remmen om niet tegen zijn wiel te rijden. Hij houdt het gat dicht en ik finish op de 10e plek.
Ik ben superblij! Dit voelt als een overwinning!

Filmpje:Finish race

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.